Ο Δημήτρης Μηνακάκης στην ΕΡΤ [video]

Ο Δημήτρης Μηνακάκης μίλησε στην ΕΡΤ για το έργο Θερμοπύλες που παρουσιάστηκε στις εκδηλώσεις του 34ου Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος ερμηνευμένο από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, στις 7 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Πρόκειται για μια ωδή αφιερωμένη στο κορυφαίο ιστορικό γεγονός και τους πρωταγωνιστές του, που άφησαν ισχυρό «αποτύπωμα» στο ελληνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

«Ως συνθέτης και μάλιστα γεννημένος στις Αμύκλες Σπάρτης θεώρησα καθήκον μου να μελετήσω και να ερευνήσω τις ιστορικές πηγές που αφορούν στα ιστορικά γεγονότα της μάχης των Θερμοπυλών και της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, γεγονότα που σηματοδότησαν την πορεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και εξέπεμψαν μηνύματα διαχρονικών αξιών στην ανθρωπότητα.Ειδικότερα για τις Θερμοπύλες θα ήθελα να αναφέρω ότι ο σπόρος που φύτεψε στην παιδική μου ψυχή, ο αείμνηστος Καθηγητής μουσικής Μιχάλης Μαχαίρας , στα δύο πρώτα γυμνασιακά έτη, είχε έρθει η ώρα να βλαστήσει. Ο παιάν του Τυρταίου – που μας δίδασκε – δονούσε την παιδική μου ψυχή», αναφέρει ο συνθέτης Δημήτρης Μηνακάκης.

Δείτε το βίντεο