Συνέντευξη στο Polis Magazine

Συνέντευξη στο Polis Magazino έδωσε ο Δημήτρης Μηνακάκης.

Μίλησε για τα πρώτα του βήματα στη μουσική, για τους καλλιτέχνες που τον επηρέασαν, αλλά και για τα μελλοντικά μουσικά του σχέδια.

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

Δημήτρης Μηνακάκης: «Στηρίξτε ένθερμα τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών σας αλλά και τη δική σας με τη μουσική»

Ποια ήταν τα πρώτα σας βιώματα γύρω από τη μουσική;

Ο πατέρας μου ήταν ιερέας, και από πολύ νωρίς, πριν καλά μάθω να διαβάζω και να γράφω έμαθα να ψέλνω, και τον βοηθούσα στα ιερατικά του καθήκοντα. Έτσι η πρώτη βιωματική μου προσέγγιση στη μουσική έγινε μέσα από την ψαλτική τέχνη.
Πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο ξεκίνησα και Βυζαντινή μουσική με τον πρωτοψάλτη του Αγίου Νίκωνα Σπάρτης Δημήτριο Μπονάρο. Μετά τη δευτέρα Γυμνασίου συνέχισα τις σπουδές μου στην εκκλησιαστική σχολή Κορίνθου όπου η Βυζαντινή μουσική ήταν πρωτεύον μάθημα. Γράφτηκα παράλληλα στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και άρχισα να μελετώ και ευρωπαϊκή μουσική.
Μέσα από όλες αυτές τις βιωματικές εμπειρίες αλλά και όσο αποκτούσα γνώσεις, άρχισα να αισθάνομαι τη μαγεία της μουσικής και να συνειδητοποιώ ότι θέλω να τη γνωρίσω σε όλο και μεγαλύτερο βάθος. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου, είχα αποκτήσει σημαντικές γνώσεις, είχα ήδη αποκτήσει Δίπλωμα βυζαντινής μουσικής και ήμουν ώριμος στην ψαλτική τέχνη. Στις καλοκαιρινές εξετάσεις της σχολής επιτροπή ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Ιωάννης Μαργαζιώτης και ο αείμνηστος συνθέτης, μαέστρος και πιανίστας Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης ο οποίος παρακολουθώντας την πρόοδό μου και εκτιμώντας τις προσπάθειες που κατέβαλα μου πρότεινε να συνεχίσω κοντά του πιάνο και ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου πράγμα που ήταν καθοριστικό για την παραπέρα πορεία μου.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Όσον αφορά στα έργα μουσικής δωματίου η προσδοκία μου είναι αξιόλογοι ερμηνευτές να ερμηνεύσουν τα έργα μου και να τα κάνουν πιο ελκυστικά και προσπελάσιμα στο ευρύτερο κοινό και όσον αφορά στην ορχηστρική μουσική να υπάρχουν ευκαιρίες να ερμηνευθούν τα έργα μου από αξιόλογες ορχήστρες υπό την καθοδήγηση ενός εμπνευσμένου μαέστρου. Πολλά ονόματα θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μου επομένως γιατί στον τόπο μας και στον χώρο μας ανθίζουν πολλά ταλέντα.

Διαβάστε τη συνέχεια κάνοντας κλικ εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.