«Χορωδιακά» για παιδική χορωδία

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας ο 1ος τόμος «Χορωδιακά» για παιδική Χορωδία (Χορωδία Ομοίων φωνών).

Αντί σχολίων σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου της διακεκριμένης Μαέστρου και Παδαγωγού Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Πρόλογος Χριστίνας Καλλιαρίδου

Η έντεχνη χορωδιακή γραφή στα παρόντα έργα του κ. Μηνακάκη δίνει τη δυνατότητα στον μαέστρο-παιδαγωγό να αντλήσει ένα ρεπερτόριο με διαφοροποιημένο επίπεδο δυσκολίας, από το πιο απλό μέχρι το πιο απαιτητικό. Ο δε χορωδός κατακτά τη χορωδιακή γνώση και τεχνική μέσα από ένα ευρύ ελληνικό ρεπερτόριο, που τον συναρπάζει και τον ευχαριστεί. Τα έργα της συλλογής αποτελούν πρόκληση για μαέστρους και χορωδούς που επιζητούν τον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου της χορωδίας με συνθέσεις που χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, φρεσκάδα και ελληνικότητα. Μπορούν δε άνετα να επιλεγούν για χρήση σε φεστιβάλ διαγωνιστικού χαρακτήρα και μη.

Η έκδοση αυτή καλύπτει ένα κενό που υπάρχει στο ελληνικό χορωδιακό ρεπερτόριο και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις από το έργο του συνθέτη. Εύχομαι καλή δουλειά και επιτυχίες στους συναδέλφους μαέστρους. Ευχαριστώ δε τον κ. Δημήτρη Μηνακάκη για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του. Καλοτάξιδα και γλυκοτραγούδιστα τα έργα σας, αγαπητέ κ. Μηνακάκη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό!

Χριστίνα Καλλιαρίδου
Εκπαιδευτικός Μουσικής, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της
Χορωδίας Κέρκυρας

Κορτσόπον Λαλ

Ένα από τα έργα που περιέχονται στην παρούσα έκδοση είναι και το Ποντιακόν «Κορτσόπον Λαλ’ με που αποδίδει με μοναδικό τρόπο η Παιδική χορωδία Κέρκυρας στην οποία είναι και αφιερωμένο.